Bekijk het overzicht

Deelnemers 60ste editie Vlaamse Druivenkoers gekend

27 August 2020

Zaterdag trapt Flanders Classics samen met De Sportvrienden Overijse z’n najaarskalender op gang met de Vlaamse Druivenkoers. De wedstrijd is toe aan een jubileumeditie met maar liefst de 60ste editie van deze wedstrijd midden in de Druivenstreek. Wie wordt de opvolger van Arvid De Kleijn?

De winnaar van vorig jaar, de Nederlander Arvid De Kleijn (Riwal Securitas Cycling Team), mag aanstaande zaterdag rugnummer 1 opspelden. Ook de Belg Xandro Meurisse van Circus – Wanty Gobert, die een jaar eerder mocht zegevieren, staat op de voorlopige deelnemerslijst van de 60ste editie van de Vlaamse Druivenkoers en vormt samen met onder meer Jan Bakelants, Aimé De Gendt en Loïc Vliegen een sterk blok. Ze nemen het onder andere op tegen 6 UCI WorldTeams die enkele interessante namen aan de start brengen. 

Op de voorlopige deelnemerslijst vinden we zo de namen van Ballerini en Sénéchal, gisteren nog derde in de Bretagne Classic, terug bij Deceunick – Quick-Step. Maes en Wallays tekenen dan weer present bij dat andere Belgische WorldTeam Lotto-Soudal. Bij Cofidis is het onder andere uitkijken naar Julien Vermote, terwijl UAE Team Emirates ook z’n snelle mannen Gaviria en Philipsen aan de start van deze Druivenkoers brengt. Bij Bora-Hansgrohe rekenen ze op Ackermann en Drucker.

Wie weet is er ook voor het UCI ProTeam Alpecin-Fenix een mooie rol weggelegd. Daar mag Gianni Vermeersch, na z’n 3e plek vorig jaar, opnieuw een gooi naar de zege doen. Hij kan rekenen op steun van ploegmaat Dries De Bondt.

Wie deze jubileumeditie op z’n naam mag schrijven, wordt aanstaande zaterdag in en rond de gemeente Overijse op een bijzonder pittig parcours beslist.

Download hier de voorlopige deelnemerslijst.

 

(c) Hans Deveuster - sportfotos.be

Gerelateerd nieuws