Bekijk het overzicht

Flanders Classics, Amstel Gold Race en Infront bundelen krachten

15 January 2021

Flanders Classics, Amstel Gold Race en Infront, een bedrijf van de Wanda Sports Group, zullen vanaf 2021 de handen in elkaar slaan in een exclusief wereldwijd partnerschap. De samenwerking heeft als doel de waarde van eendagswedstrijden te verhogen en andere domeinen van het wielrennen verder te ontwikkelen. 

De achtjarige overeenkomst omvat de exclusieve internationale mediarechten voor de Flanders Classics in 2021. Ook de Europese mediarechten van de Ronde van Vlaanderen worden vanaf 2022 opgenomen. Wat de Amstel Gold Race betreft, loopt de overeenkomst voor de internationale mediarechten voor een periode van 6 jaar, van 2021 tot 2026. 

Wouter Vandenhaute, President, Flanders Classics: "Onze voorjaarsklassiekers hebben een wereldwijde aantrekkingskracht door een reeks van wedstrijden baden in traditie. De evenementen blijven populair bij wielerfans en renners. We kijken er nu naar uit om met Infront samen te werken om die aantrekkingskracht verder te ontwikkelen. En dat zowel binnen Europa als wereldwijd, via deze nieuwe mediarechtenovereenkomst en een potentieel breder toepassingsgebied in de toekomst."

Philippe Blatter, Infront President & CEO: "Infront heeft de groeiende ambitie om haar zomersportportfolio te diversifiëren, in het bijzonder de wielersport, en we zijn verheugd om deze samenwerking met Flanders Classics en Amstel Gold Race aan te gaan. We hebben het voorrecht om met zo'n iconisch evenement te beginnen en het benadrukt ons engagement om een nieuwe benchmark te creëren in het beheer van ééndagswedstrijden. Dit laatste project markeert de eerste stap in wat volgens ons een vruchtbare samenwerking zal zijn."

Leo van Vliet, directeur van Amstel Gold Race zei: "De Amstel Gold Race wordt beschouwd als een van de belangrijkste wielerevenementen wereldwijd. We zijn erg blij dat we voor deze samenwerking met Infront de krachten hebben gebundeld met Flanders Classics.  We delen dezelfde doelstellingen en visie over hoe we onze wedstrijden wereldwijd verder kunnen ontwikkelen en kijken ernaar uit om deze ideeën samen met Infront verder uit te werken."

Gerelateerd nieuws