Bekijk het overzicht

Flanders Classics en Golazo gaan samenwerking aan

7 April 2017

Golazo sports en Flanders Classics brengen al hun wielertochten in België samen in een nieuw bedrijf: We Ride. Daarmee zal de sportieve fietser nog meer keuze krijgen uit nog betere evenementen.

Beide sportbedrijven staan al lang garant voor sterke, professionele en innovatieve evenementen in het wielrennen en het recreatief fietsen. Jaarlijks organiseren ze samen zowat 40 tochten, verdeeld over de Proximus Cycling Challenge, Cycling Tour, Continental Cycling Heroes Tour en We Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Die laatste organiseert Golazo sinds 1992, de voorbije tien jaar voor Flanders Classics.

Een doorgedreven samenwerking tussen Golazo sports en Flanders Classics is een logische stap. Het geeft beide partijen de mogelijkheid om de bestaande evenementen verder te laten groeien en om nieuwe innovatieve concepten voor de fietser in de markt te zetten, waarbij de beleving voor elke deelnemer voorop staat. In het land van de koers zal We Ride ook wie zelf fietst met de mooiste herinneringen naar huis laten terugkeren.

Wouter Vandenhaute van Flanders Classics: "Met Flanders Classics hebben we in de voorbije jaren de Proximus Cycling Challenge uitgebouwd en met het aflopen van het contract voor de Ronde van Vlaanderen stonden we op een kantelpunt. Het leek ons om een heleboel redenen beter om de krachten te bundelen. Golazo heeft een indrukwekkend parcours afgelegd op vlak van massa events en heeft daarin een pak meer knowhow dan Flanders Classics. Uit de gesprekken met Bob Verbeeck en Christophe Impens bleek een grote wil en enthousiasme om samen plannen te smeden voor de verdere uitbouw van de cyclo's en ik ben oprecht blij dat we elkaar snel hebben gevonden."

Bob Verbeeck, CEO van Golazo: "Golazo wil mensen doen bewegen en fietsen is daar (naast lopen en wandelen) uiteraard ideaal voor. We stappen met een sterke partner in een nieuw verhaal om de recreatieve fietser in ons land nog beter te kunnen bedienen en de evenementen te blijven verbeteren. We denken ook al samen na over nieuwe initiatieven. Alleen al met een monument als de Ronde Van Vlaanderen zijn er tal van extra mogelijkheden denkbaar. Hoe meer mensen we op een onvergetelijke manier op de fiets kunnen zetten, hoe beter."