Bekijk het overzicht

Flanders Classics kent nieuwe wedstrijddata

5 May 2020

De UCI heeft vandaag de nieuwe wedstrijdkalender voor dit najaar bekendgemaakt. Voor Flanders Classics staan in de week van 11 tot 18 oktober drie WorldTour-wedstrijden op het programma. Ondanks deze bekendmaking blijven ook de nieuwe data onder voorbehoud van de coronamaatregelen, bepaald door de federale overheid.

Gent-Wevelgem in Flanders Fields krijgt een nieuwe datum op zondag 11 oktober, daags na de Amstel Gold Race. Een week later staat op zondag 18 oktober de Ronde van Vlaanderen gepland, met midden in de week ook Dwars door Vlaanderen (14 oktober). Flanders Classics kent zo de nieuwe datum voor al z’n WorldTour-wedstrijden en dit voor zowel elite mannen als vrouwen.

“Het vele overleg van de voorbije maanden heeft z’n vruchten afgeworpen”, zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. “Vandaag heeft de UCI duidelijkheid geboden en dat is goed. Deze kalender geeft ons opnieuw een doel om naartoe te werken. Het doet deugd om weer aan de slag te kunnen gaan, maar tegelijkertijd zijn we ons bewust van de huidige situatie. Deze data zijn echter geen zekerheid, maar nog steeds voorlopig. We zullen de situatie blijven opvolgen en de uiteindelijke beslissing zal afhankelijk zijn van de maatregelen die op dat moment in ons land zullen gelden.”

Foto (c) Sigfrid Eggers

Gerelateerd nieuws