Bekijk het overzicht

Flanders Classics partnert met RGT en META voor virtueel fietsproject: Proximus Cycling eSeries

18 December 2020

Vanaf vandaag kunnen fietsfanaten kennismaken met de virtuele wereld van de Proximus Cycling eSeries. Flanders Classics, naamsponsor Proximus, META als eSports specialist en virtueel fietsplatform RGT bieden in een gratis, realistische fietsomgeving het hele jaar door challenges aan . Eerste uitdaging op het programma: de Paterberg challenge.

Door de onvoorziene omstandigheden van 2020 moest iedereen op zoek naar veilige alternatieven en kwamen virtuele ontwikkelingen in een stroomversnelling terecht. Ook zo bij Flanders Classics. In april werd Vlaanderens Mooiste op enkele weken tijd vervangen door de Ronde van Vlaanderen – Lockdown edition, de allereerste virtuele wielerwedstrijd voor profs, in beeld gebracht door Sporza en wereldwijd live te volgen.

“We kijken nog altijd trots terug op dat geslaagde project”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “We zagen met z’n allen niet alleen een spannende wedstrijd op rollen, maar merkten daarbij bovendien een verjonging in het publiek op. En laat dat laatste net één van de grootste drijfveren zijn om aan de slag te gaan met de Proximus Cycling eSeries. Op die manier proberen we als Flanders Classics om de meest innoverende te zijn.”

Ontdek hier de challenges.

“De fietsomgeving weerspiegelt de realiteit”, vult Tomas Van Den Spiegel verder aan. “Het was voor ons snel duidelijk dat virtueel fietsplatform RGT de meest realistische ervaring kon bieden.  Tijdens de eerste challenge zal het dankzij hen dan ook écht voelen als de Paterberg. We zijn heel erg blij met deze structurele samenwerking.  Op die manier moeten fans tijdens de wintermaanden onze klassieke wegen niet missen én krijgen liefhebbers wereldwijd de kans om kennis te maken met de wegen waar Flandriens jaarlijks voor spektakel zorgen.”

Hoe gaat het in z'n werk?

Om aan de Proximus Cycling eSeries deel te nemen moeten deelnemers zich eerst registreren op een platform, uitgebouwd door eSports specialist META. Eenmaal via het platform de rollen of smarttrainer aan de gaming software van RGT gekoppeld zijn, kan de fun beginnen. Deelnemen is gratis en ook binnen de RGT omgeving is het afsluiten van een abonnement niet nodig.

Op het platform van de Proximus Cycling eSeries zullen deelnemers op regelmatige basis challenges terugvinden waarop ze kunnen intekenen. In die uitdagingen moeten ze bijvoorbeeld hun beste tijd neerzetten op een bepaald segment. Verschillende parcours zullen worden uitgewerkt. Er wordt gestart met de Paterberg, alom gekend als laatste helling uit de Ronde van Vlaanderen. Tussen 19 en 27 december kunnen deelnemers tijdens hun richttijd neerzetten. Eenmaal de challenge afgelopen is, worden heel wat deelnemers met toffe prijzen beloond.

Bekijk hier de Paterberg challenge

Ook naamsponsor Proximus twijfelde niet om zich aan dit nieuwe project te verbinden. Jim Casteele, Chief Consumer Market Officer bij Proximus: “Proximus is steevast een voorloper geweest op het vlak van esports in België, en met dit initiatief zetten we die rol extra in de verf. Dankzij deze digitale uitbreiding van ons partnership met Flanders Classics kan de fietsende Belg thuis, in een fantastisch virtueel decor, samen met vrienden de befaamde hellingen beklimmen die we allemaal kennen van onze wielerklassiekers. Samen met de Proximus Cycling Challenge laat deze Proximus Cycling eSeries onze wielerfans dus toe om elkaar gans het jaar door te vinden, ook in de winter of bij slecht weer.”

Gerelateerd nieuws