Bekijk het overzicht

Flanders Classics richt stuurgroep veiligheid op

24 February 2020

Wielerwedstrijden zijn populair en brengen veel mensen op de been. Dat maakt dat de organisatie de nodige maatregelen moet treffen met het oog op de veiligheid van elke betrokkene. Van renner tot supporter, Flanders Classics wil vanaf 2020 met de nieuwe stuurgroep veiligheid de bestaande regelgeving rond veiligheid nog verder uitwerken.

De stuurgroep veiligheid bestaat uit mensen met jaren ervaring en expertise binnen de wielersport. Door personen met verschillende functies binnen de wielersport samen te brengen, wil de nieuwe stuurgroep focussen op alle aspecten binnen het event management, het sportieve en de veiligheid van renners en publiek. Niet door de bestaande regelgeving rond veiligheid te veranderen, wel door ze verder uit te bouwen.

De stuurgroep zal specifiek werken rond het organiseren van een wielerwedstrijd in Vlaanderen, wat anders is dan een wedstrijd elders ter wereld. Met de focus op hoe je zo’n wedstrijd laat plaatsvinden tusesn enthousiaste fans en op de Vlaamse wegen. Dit doel is gegroeid vanuit het gevoel dat sommige processen of protocols een aanpassing nodig hadden om de veiligheid van zowel renners als publiek en medewerkers zo goed mogelijk te garanderen.

Binnen de stuurgroep zetelen:

  • 3 leden van Flanders Classics
  • 3 ploegleiders van UCI WorldTeams en UCI ProTeams
  • 3 leden van het reeds bestaande veiligheidsteam
  • 1 lid van de C.P.A., Cyclistes Professionnels Associés
  • 1 adviseur van Belgian Cycling (wanneer relevant)

Daarnaast zal de veiligheidsstuurgroep ook andere adviseurs uitnodigen om relevante meetings bij te wonen.

 

(c) Sigfrid Eggers

Gerelateerd nieuws