Bekijk het overzicht

Mads Pedersen: wereldkampioen om te schitteren in het voorjaar?

30 September 2019

De 23-jarige Mads Pedersen is de nieuwe wereldkampioen! De Deen won in het Britse Yorkshire na een loodzware wedstrijd in helse omstandigheden. Voor de fans van de voorjaarsklassiekers is Pedersen geen onbekende: hij werd in 2018 tweede in de Ronde van Vlaanderen en in 2016 schreef hij Gent-Wevelgem voor beloften op zijn naam.

Mads Pedersen beschikte in Yorkshire over superbenen. Hij ging op 50 kilometer van de finish al in de aanval en klopte in de sprint uiteindelijk Matteo Trentin, een van de favorieten. De jonge Deen won dan wel verrassend het kletsnatte wereldkampioenschap, fans van de voorjaarsklassiekers kennen Pedersen al langer.

In de Ronde van Vlaanderen 2018 ging Pedersen werd hij tweede bij de profs, nadat hij 80 kilometer in de aanval had gereden. Enkel Niki Terpstra kon de Deen nog remonteren. Pedersen werd enkele dagen eerder al vijfde in Dwars Door Vlaanderen. Ook als belofte kon Mads Pedersen trouwens al verbazen. In 2016 won hij de Kattekoers – Gent-Wevelgem voor beloften - na een sprint.

Pedersen stak z'n neus dus al aan het venster in de voorjaarsklassiekers van Flanders Classics. Komend seizoen zijn alle ogen op zijn regenboogtrui gericht. Kan hij opnieuw schitteren in één van onze wedstrijden?

 

(c) Photonews

  • Photonews © Photonews