Bekijk het overzicht

Nog zes koersen: hier liggen de laatste winstkansen ooit voor Tom Boonen

20 March 2017

Woensdag Dwars door Vlaanderen: het zal bij die ene zege blijven

Woensdag geen Tom Boonen in Dwars door Vlaanderen. Na de kilometers in Milaan-Sanremo liggen zijn doelen later deze week. Zijn teller in Waregem zal dus stoppen bij die ene zege. In 2007 was hij de snelste in een massaspurt, voor Belgisch kampioen Niko Eeckhout en Suart O’Grady.

Zondag Gent-Wevelgem: hijgende Sagan in de nek

Net als de E3 is het dus ook van datzelfde super 2012 geleden dat Tom Boonen won in Gent-Wevelgem. Het was toen ook al zijn derde zege in Wevelgem, na eerdere triomfen in 2011 en 2004, waarmee hij ook hier mede-recordhouder werd naast Mario Cipolloni, Eddy Merckx, Rik Van Looy en Robert Van Eenaeme. Boonen klopte in 2012 in de sprint... Peter Sagan.

Volgende week zondag Ronde van Vlaanderen: moeilijk, erg moeilijk

Flashback 1 april 2012. De allereerste keer dat de vernieuwde Ronde van Vlaanderen aankomt in Oudenaarde wint Boonen voor de derde keer Vlaanderens Mooiste. Ook hier wordt hij mede-recordhouder met drie zeges naast Fabian Cancellara, Johan Museeuw, Eric Leman, Fiorenzo Magni en Achiel Buysse. In de slopende finale rekent hij af met de Italianen Ballan en Pozzato.

Volgende week woensdag Scheldeprijs: eerbetoon zonder enige ambitie

De Scheldeprijs wordt een specialleke dit jaar voor Tom Boonen. Hij won “slechts” twee keer in Schoten: in 2006 en 2004. De koers werd de voorbije jaren een festival voor rassprinters en de laatste keren dat hij zich in Schoten voluit smeet in het risicovolle sprintersgewoel was in 2008, toen hij te vroeg de handen in de lucht stak.

Lees het volledige artikel met bijhorend videomateriaal op www.sportwereld.be