Bekijk het overzicht

Organisatie en gemeente Overijse roepen op Druivenkoers thuis te volgen

18 August 2020

De 60ste editie van de Vlaamse Druivenkoers zal op 29 augustus doorgaan zoals gepland, maar mét bijkomende maatregelen. Zo roepen de organisatie en gemeente Overijse op om niet naar Overijse af te zakken en de wedstrijd van thuis te volgen.
 

Organisatoren Flanders Classics en de Sportvrienden Overijse hebben in nauw overleg met de gemeente Overijse en een gespecialiseerd Covid-team extra maatregelen genomen. Dit omdat de gezondheid en veiligheid van supporters, medewerkers en renners absolute voorrang hebben en dus met het oog op een zo veilig mogelijk verloop van de 60ste editie van de Vlaamse Druivenkoers.
 

GEEN PUBLIEK

Er zal in Overijse geen publiek toegestaan worden aan de start en aankomst, noch op de hellingen. De organisatie raadt daarnaast absoluut af naar het evenement te komen. Wie toch in de buurt van het parcours of de wedstrijd moet zijn, zal verplicht zijn een mondmasker te dragen.

“Ook in Overijse krijgen de renners de kans een stukje van hun wielerseizoen goed te maken”, zegt Burgemeester Inge Lenseclaes. “Maar,” voegt ze eraan toe, “dat kan alleen als de supporters de strikte maatregelen opvolgen. Blijf thuis en volg zo de koers. Als je langs het parcours woont, kan je zeker supporteren, maar dit jaar met mondmasker en voldoende afstand. De Druivenkoers wordt in 2020  geen volksfeest zoals andere jaren, maar een spektakel via livestream.”

Om er met z’n allen een succesvolle en vooral veilige editie van te maken, is het mogelijk om de koers op 29 augustus thuis live te volgen via Sporza.be: vanaf 16u00.

Foto (c) Sigfrid Eggers

Gerelateerd nieuws