Bekijk het overzicht

Ronde van Limburg komt in stal Ronde van Vlaanderen terecht

20 October 2020

De Ronde van Limburg treedt toe tot de familie van Flanders Classics, de koepelorganisatie achter klassiekers als Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem. De 73ste editie van de Ronde van Limburg, die gepland staat op pinkstermaandag 24 mei 2021, zal niet langer een organisatie zijn van SMB Organisation. De organisatie van Limburgs oudste eendagskoers werd immers overgedragen aan Flanders Classics.

“Ik ben blij en trots dat ik de Ronde van Limburg in goede handen kan overdragen aan de nummer één in België als het aankomt op het organiseren van wielerwedstrijden”, zegt Geert Smets, die de Ronde van Limburg in 2012 nieuw leven inblies na een onderbreking van achttien jaar. “En sinds afgelopen zondag ben ik nog blijer. Ik heb een topeditie van de Ronde van Vlaanderen gezien, met twee tenoren die ieder al de Ronde van Limburg op hun erelijst hebben staan. Mathieu van der Poel won in Tongeren in 2014 en 2018, Wout van Aert was de beste in 2017. Het is nu aan Flanders Classics om de toekomst van deze mooie koers te bestendigen.”

Ontbrekende puzzelstuk
Flanders Classics is sinds 2010 de overkoepelende organisatie van acht Vlaamse wielerklassiekers: Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs, Brabantse Pijl, Brussels Cycling Classic en sinds kort ook de Druivenkoers. Deze organisatie kwam tot stand op initiatief van Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute en miste sinds zijn oprichting nog één puzzelstuk. Een sterke eendagskoers in Limburg. “Maar dat puzzelstuk hebben we nu gevonden”, aldus een opgetogen Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. “Limburg was altijd al een provincie waarmee we graag aan de slag wilden. Dat wordt nu werkelijkheid. Ik ben overtuigd van het potentieel van
deze wedstrijd, die kan bogen op een rijke historie. Samen met een lokale vzw, die het operationele luik voor zijn rekening neemt, willen we een mooi, nieuw verhaal schrijven.”

Meer uitstraling
Woorden die als muziek in de oren klinken van Tongeren, de gaststad die sinds 2012 als epicentrum van de semiklassieker fungeert. “Tongeren was al langer vragende partij om de wedstrijd nog meer uitstraling te bezorgen. Ik denk dat we met Flanders Classics nu een partner gevonden hebben die aan die vraag perfect kan voldoen”, benadrukt schepen van Sport Patrick Jans (Open Vld). “Het eerste gesprek was uiterst positief. Ik heb begrepen dat men onze stad wil bewaren als epicentrum en dat de vzw de lokale verankering mee bewaakt.” Die nieuw op te richten vzw bevat naar verluidt een zestal Limburgse leden met figuren uit de politieke, organisatorische of financiële wereld.

Bron: Het Belang van Limburg

Gerelateerd nieuws