Bekijk het overzicht

Samenwerking met Overijse wordt uitgebreid

30 June 2020

Naar zaterdag 29 augustus is het nu al uitkijken, want dan zet Flanders Classics, samen met de Sportvrienden Overijse, z’n schouders onder de Druivenkoers. De samenwerking tussen de gemeente Overijse en Flanders Classics wordt zo uitgebreid.

Ondanks de momenteel moeilijke tijden is Flanders Classics niet bij de pakken blijven zitten en breidt het uit richting de toekomst. Vooraleer de uitgestelde voorjaarsklassiekers de maand oktober kleuren, wacht er eind augustus al een wielerweekend. Flanders Classics slaat de handen in elkaar met de Sportvrienden Overijse en de gemeente Overijse, voor de organisatie van de Druivenkoers. Een dag later volgt de Brussels Cycling Classic.

In het najaar staat onder andere De Brabantse Pijl op 7 oktober gepland. Voor deze klassieker heeft Flanders Classics al jaren een goede relatie met de gemeente Overijse. De Druivenkoers is een nieuwe stap in die samenwerking. Zo zal Flanders Classics, samen met De Sportvrienden Overijse, de Druivenkoers organiseren op zaterdag 29 augustus. In de winter volgt nog een co-organisatie voor de Druivencross in Overijse, deel van de Wereldbeker veldrijden en beter gekend als de ‘moeder aller crossen’.  

“De aangename samenwerking met Overijse maakt dat wij uiteraard trots zijn ons partnership te kunnen uitbreiden”, zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. “De Druivenkoers is niet alleen een mooie wedstrijd, ook de streek rond Overijse groeit als wielerregio. Kijk maar naar de succesvolle Brabantse Pijl Cycling Route die onlangs gelanceerd werd. En dan is er natuurlijk ook nog het WK dat volgend jaar met de finale van z’n wegritten deze streek in duikt, met finish in Leuven. De koers leeft ook in en rond Overijse.”

“Na dit moeilijke voorjaar zijn we blij en trots dat de Druivenkoers een plaats heeft gekregen in de kalender”, zegt Inge Lenseclaes, burgemeester van Overijse. “Overijse is een koersdorp en dat hebben we dit jaar nog eens extra kunnen bezegelen door de samenwerking met De Sportvrienden Overijse en Flanders Classics. Ik ben er zeker van dat de renners nu al uitkijken naar het prachtige parcours in onze regio. Overijse staat klaar om – op veilige afstand weliswaar – te supporteren. Het wordt zonder twijfel een buitengewone editie!”

Wedstrijdinformatie

Op zaterdag 29 augustus wacht het peloton een wedstrijd van 192 km met start en finish op het Stationsplein in Overijse. De wedstrijd speelt zich af regio Overijse, in de golvende Druivenstreek ten zuiden van Brussel.
De finale bestaat uit 5 slotronden die grotendeels over grondgebied Overijse lopen. In elke ronde zijn de beklimmingen van Schavei, Ijskelderlaan, Smeysberg (Huldenberg) en de Bollestraat opgenomen. Met in totaal 34 hellingen beschikt het parcours over alle facetten om er een mooie en zware wedstrijd van te maken.

De Druivenkoers kan bovendien op een mooi deelnemersveld rekenen. Onderstaande 6 UCI World Teams tekenen present. Samen met 10 UCI Pro Teams en 4 UCI Continental Teams kleuren ze de 60ste editie van de Druivenkoers. Namen van deelnemende renners worden op een later moment bekendgemaakt.

Gerelateerd nieuws