Bekijk het overzicht

Scott Sunderland wordt General Race Director Flanders Classics

25 January 2019

Voor Flanders Classics is Scott Sunderland geen onbekende. In de zomer van 2018 werd de Australiër aangesteld als koersdirecteur van de nieuwe wedstrijd Great War Remembrance Race. Na die eerste samenwerking wordt de ex-profrenner nu General Race Director, overkoepelend koersdirecteur voor alle wedstrijden van Flanders Classics.

Na een carrière van bijna 15 jaar als actief renner in de wielersport en jarenlange ervaring als ploegleider bij Team CSC en Team Sky, kent Scott Sunderland de ins en outs van het wielrennen. Ervaring die hij zeer goed kan gebruiken bij zijn nieuwe taken. Bovendien was de Great War Remembrance Race niet z’n eerste kennismaking met zijn nieuwe uitdaging. In Australië staat hij al jarenlang als koersdirecteur aan de start van Cadel Evans Great Ocean Road Race, een eendagswedstrijd in de UCI WorldTour die komend weekend plaatsvindt in Geelong.

Aanspreekpunt voor koerstechnische zaken

Bij Flanders Classics zal Scott Sunderland een overkoepelende rol krijgen. Als algemeen koersdirecteur wordt hij het gezicht en aanspreekpunt van de Flanders Classics wedstrijden voor alles dat gaat over het parcours, reglement en andere koerstechnische zaken. Zowel in aanloop naar als tijdens de wedstrijd zal hij op alle vlakken in nauw contact staan met de koersdirecteur van elke individuele wedstrijd.

Momenteel vertoeft hij nog in Australië, waar dit weekend dus de Cadel Evans Great Ocean Road Race op het programma staat. Daarna maakt de kersvers koersdirecteur zich klaar voor z’n eerste opdracht als General Race Director bij Flanders Classics, de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 2 maart 2019.

 

(c) Photonews

  • (c) Photonews © (c) Photonews

Gerelateerd nieuws