Bekijk het overzicht

Sporza en Flanders Classics versterken productionele en creatieve samenwerking tot 2024

23 March 2017

"Flanders Classics wil de vernieuwende rol, die het in de voorbije jaren binnen het wielrennen heeft gespeeld, nu ook op vlak van productie opnemen en in dat kader is een lange termijn samenwerking met Sporza een logische keuze", zegt Wouter Vandenhaute, ceo van Flanders Classics. "Met VRT hebben we een productiepartner die al decennia toonaangevend is bij het in beeld brengen van wielrennen."

"Omdat we merken dat op internationaal niveau het wielrennen een productionele achterstand heeft opgelopen tegenover andere sporten, willen we vanuit Vlaanderen hier nu mee het voortouw nemen. Sporza en Flanders Classics gaan alle productionele en creatieve middelen bundelen om onze koersen nog levendiger in de huiskamer te brengen."

"Met deze samenwerking kunnen we blijven innoveren in Vlaanderen"

"De VRT en het wielrennen, met de Vlaamse klassiekers in het bijzonder, kennen samen een lange traditie. Daarom zijn we ook zeer tevreden dat we met deze vernieuwde en langdurige samenwerking met Flanders Classics deze traditie kunnen verder zetten", zegt Paul Lembrechts, gedelegeerd bestuurder van de VRT. "Onze expertise op het vlak van capteren én beleving rond wielrennen is wereldvermaard, met deze samenwerking kunnen we hiermee verder blijven innoveren in Vlaanderen."

"Belangrijk voor VRT is dat we met dit plan op langere termijn bijdragen tot de duurzame ontwikkeling van het wielrennen, een sport die heel wat Vlamingen op de been brengt. Bovendien blijft de wielersport toegankelijk doordat we met deze overeenkomst de meest cruciale Vlaamse wielerklassiekers de komende zeven jaar op open net kunnen aanbieden aan alle Vlamingen."

  • (c) Kramon © (c) Kramon