Bekijk het overzicht

Telenet Superprestige verwelkomt Niel en Heusden-Zolder

31 January 2020

De bekendmaking van de nieuwe Wereldbekerwedstrijden heeft tot gevolg dat Zonhoven en Diegem niet langer deel uitmaken van de Telenet Superprestige. Zij worden vervangen door nieuwkomers Niel en Heusden-Zolder, die een plek krijgen op de kalender van het oudste regelmatigheidscriterium.

Samen met Gieten, Boom, Gavere, Ruddervoorde, Merksplas en Middelkerke zullen Niel en Heusden-Zolder de Telenet Superprestige 2020 – 2021 vormen. Voor de zandcross in de kuil van Zonhoven en de avondcross bij kunstlicht in Diegem begint er een nieuw hoofdstuk in de Wereldbeker. Hun plekken worden ingenomen door twee nieuwkomers: de jaarmarktcross in Niel op 11 november 2020 en voormalige Wereldbekerwedstrijd Heusden-Zolder op 26 december 2020. 

“Flanders Classics is trots een sterke Superprestige te kunnen voorstellen”, zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. “Het verschuiven van Zonhoven en Diegem naar de Wereldbeker gaat echter niet ten koste van het niveau van de Superprestige, integendeel. Onze nieuwkomers, Niel en Heusden-Zolder, zijn twee wedstrijden die een rijke geschiedenis in het veldrijden meedragen en dus perfect in het oudste regelmatigheidscriterium van de cross passen.”

Wanneer in een latere fase de exacte data van de internationale kalender door de UCI bekendgemaakt worden, volgt er ook een aankondiging van de precieze kalender van de Telenet Superprestige.

 

 

 

Gerelateerd nieuws