Bekijk het overzicht

Toprenners op Vlaamse wegen: wie rijdt wat?

21 March 2018

Zondag 25 maart staat Gent-Wevelgem op het menu. De eerste in de reeks van vier Vlaamse kasseiklassiekers onder de vlag van Flanders Classics. Om het overzicht te bewaren, lijsten we even op welke toprenners u in Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en de Scheldeprijs kunt bewonderen.

Bij Quick-Step Floors tekent Zdenek Stybar present voor alle vier de wedstrijden. Terpstra en Lampaert rijden de eerste drie koersen, maar laten de Scheldeprijs aan zich voorbijgaan. Als vervanger voor Gaviria, die in Tirreno-Adriatico een beetje brak in zijn hand, kozen ze bij Quick-Step voor Elia Viviani. Hij rijdt Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs.

Ook Jens Keukeleire van Lotto-Soudal staat op de deelnemerslijst van de vier koersen. Ploegmakker Tiesj Benoot rijdt enkel Dwars door Vlaanderen en de Ronde.

Andere grote namen als Van Avermaet, Roelandts, Vanmarcke, Van Aert, Naesen, Stuyven, Degenkolb en Kristoff doen met Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde de drie koersen van de Vlaamse wielerweek aan. Sagan, Colbrelli en Trentin laten van dat trio Dwars door Vlaanderen vallen.

Bron: Het Nieuwsblad

  • Kramon © Kramon