Bekijk het overzicht

Van der Poel aan de start in Overijse

28 August 2020

Aan de vooravond van de start van de 60ste editie van de Vlaamse Druivenkoers, heeft Alpecin-Fenix z’n kopman Mathieu van der Poel aan de startlijst toegevoegd. Door de aanwezigheid van de Nederlands kampioen is de wedstrijd in en rond Overijse op slag een favoriet rijker.

Er stonden al heel wat mooie namen op de deelnemerslijst van deze jubileumeditie van de Vlaamse Druivenkoers, maar daar komt er nu dus nog eentje bij. Mathieu van der Poel zal als kopman z’n ploeg Alpecin – Fenix aanvoeren. De Nederlands kampioen is niet aan z’n proefstuk toe in de regio rond Overijse. In 2019 was hij in april de beste in De Brabantse Pijl, de voorjaarsklassieker die net als deze Vlaamse Druivenkoers beslist wordt met een finale in het hart van de Druivenstreek. Later dat jaar, in december,  mocht de Nederlander nog een tweede keer zegevieren in Overijse toen hij ook de Vlaamse Druivencross op z’n naam schreef.

Of Van der Poel nu in de Druivenkoers z’n favorietenrol waar kan maken, weten we zaterdag omstreeks 17u30. De wedstrijd kan iedereen thuis live volgen op Sporza.be vanaf 16u00.

Gerelateerd nieuws