Bekijk het overzicht

Virtueel en in groep meefietsen op het parcours van de Vlaamse klassiekers

27 March 2020

Geen Vlaamse klassiekers dit voorjaar, dat weten we al een tijdje. Bovendien is buiten in groep fietsen niet langer toegestaan. ‘Flanders Classics by Bkool’ komt naast z’n virtuele competitie nu ook met group rides waarbij recreanten de finales van Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen kunnen verkennen.

Het is algemeen geweten dat de Heilige wielerweek met Gent-Wevelgem in Flanders Fields, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen niet doorgaat, nu het Covid-19 virus de overheid ertoe dwingt de nodige maatregelen te nemen om verspreiding tegen te gaan. Groepsritten met fietsvrienden kunnen nu al een tijdje niet meer en wielertochten voor recreanten, gekoppeld aan de profwedstrijden, zijn al enkele weken geannuleerd.

Van op de rollen of hometrainer kan het wél nog. Een samenwerking tussen Flanders Classics en Bkool geeft iedereen de kans om de koers in zijn kot te halen. Dankzij het grote succes van de online competitie ‘Flanders Classics by Bkool’ hebben we besloten om enkele group rides te organiseren op het digitale platform van Bkool.

Op zondag 29 maart trotseren we de Baneberg en Kemmelberg, tijdens de Gent-Wevelgem Group Ride. Op woensdag 1 april tijdens de Dwars door Vlaanderen Group Ride staan dan weer Knokteberg, Varent, Vossenhol, Holstraat, Nokereberg en Herlegemstraat op het menu. Op zaterdag 4 april, kan je in groep aansluiten voor de finale van Vlaanderens Mooiste over de Kruisberg, Oude Kwaremont en Paterberg tijdens de Ronde van Vlaanderen Group Ride.

Wie zin heeft om de finale van de Vlaamse klassiekers op deze unieke manier te verkennen, doet best het volgende:   

We sturen meerdere pelotons op pad.
Sluit aan op 29/03 (voormiddag), 1/04 (namiddag) en 4/04 (voormiddag)!

Wie meefietst maakt kans op een Flanders Classics wielershirt gesigneerd door Alexander Kristoff, Kirsten Wild, Mathieu van der Poel of Alberto Bettiol!

Afspraak online!

Gerelateerd nieuws