Bekijk het overzicht

Wereldbeker veldrijden verwelkomt sponsor Ethias

21 August 2020

Vanaf het seizoen 2020 – 2021 kan de UCI Cyclo-cross World Cup rekenen op de steun van nieuwe partner Ethias, één van de grootste verzekeringsmaatschappijen in België. Ethias, dat gekend is in de wereld van het veldrijden, sluit een overeenkomst van 3 seizoenen met organisator Flanders Classics.

De nieuwe kalender was een eerste puzzel. Daarna volgde de zoektocht naar nieuwe partners, wat allesbehalve evident is in de huidige tijden. “Het hoeft geen betoog dat een partnership voor veel bedrijven momenteel niet tot de mogelijkheden behoort”, zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics. “We zijn blij dat we onze positieve gesprekken met Ethias konden omzetten in een samenwerking voor de komende drie seizoenen. Dit partnership is een nieuwe bouwsteen voor ons project. Met Ethias hebben we een partner gevonden die samen met ons naar de toekomst van het veldrijden kijkt en mee wil werken aan de uitbouw van de wereldbeker tot de Champions League van het veldrijden.”

Ethias is al enkele jaren actief in het veldrijden en breidt nu z’n engagement binnen de sport uit. “Mobiliteit, veiligheid, gezondheid en ecologie zijn belangrijke waarden voor ons”, zegt Peter Maris, Head of Activation van Ethias. “Ook in deze vreemde tijden wil Ethias mensen aanzetten om te bewegen en om de fiets te gebruiken als ecologisch transportmiddel. Doordat we al betrokken zijn in het veldrijden, een in hart en nieren Vlaamse sport, weten we dat een samenwerking als deze perfect aansluit bij die visie. De programmering van de wereldbekerwedstrijden - telkens op zondag - past helemaal in het rijtje van onze andere initiatieven in het veldrijden en zorgt ervoor dat we heel het seizoen aanwezig zullen zijn in deze mooie sport."

De UCI Cyclo-cross World Cup gaat op 1 november met de Druivencross, ‘moeder aller crossen’, van start in Overijse.

Gerelateerd nieuws