Bekijk het overzicht

Zondag dan toch Ronde van Vlaanderen

2 April 2020

De echte Ronde van Vlaanderen is voorlopig uitgesteld, als gevolg van de maatregelen die de federale regering genomen heeft om de verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Toch zal de Ronde van Vlaanderen zondag op een alternatieve manier doorgaan met een eerste virtuele editie ooit én een auditief verhaal waar 104 jaar Vlaanderens Mooiste in verwerkt is.

 DeRonde2020 

Het grootste volksfeest van Vlaanderen zal niet doorgaan op zondag 5 april. Daarom zijn Flanders Classics en Sporza samen op zoek gegaan naar een vernieuwend initiatief dat ook boeiend is voor fans en renners. Hoewel fietsen in groep al een tijdje niet meer is toegestaan, kondigen ze vandaag samen een eerste virtuele editie van Vlaanderens Mooiste voor profs aan: DeRonde2020 – een koers vanuit hun kot. Thuis op de rollen rijden kan immers nog wél.

Flanders Classics en Sporza werken voor dit concept samen met technologiepartners Bkool en Kiswe. Bovendien zetten ook de deelnemende ploegen hun schouders onder dit unieke concept. Ze waren zonder aarzelen bereid mee te werken en doen dit bovendien gratis.

DeRonde2020 zal zondag 5 april te zien zijn op één vanaf 15u30. Een uur later zal een virtuele Ronde van Vlaanderen winnaar 2020 gekroond worden. In een gesloten rit voor enkel profrenners, rijden 13 profs de laatste 32 km van De Ronde virtueel tegen elkaar, thuis op de rollen. Het parcours zit momenteel reeds ingeladen in het digitale platform van Bkool.

Koers zou geen koers zijn zonder commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer en dus zijn beiden van de partij om ook het verhaal van deze unieke Ronde van Vlaanderen te vertellen. Met dank aan Kiswe kijken we bovendien live mee bij de deelnemende renners wanneer ze op het Bkool platform de virtuele Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen.

 De Officiële Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen 

De Ronde Van Vlaanderen 2020 wordt niet éénmaal maar tweemaal gereden dit jaar. Voor het auditieve verhaal De Officiële Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen sloegen Visit Flanders, Cycling in Flanders, Flanders Classics en Sporza de handen in elkaar. In samenwerking met Het Geluidshuis en Bowling Brands worden de wielerfans meegenomen in een stuk ongeschreven spannende wielergeschiedenis, alsof je in een echt live uitgezonden koersverslag zit.

Het wordt ongetwijfeld de spannendste Ronde ooit, want dit is meer dan zomaar een koers. Bereid je voor op een verhaal met ongelofelijke plotwendingen en gastrollen van wielerhelden uit 100 jaar wielergeschiedenis als Eddy Merckx, Johan Museeuw, Tom Boonen, Briek Schotte, Bradley Wiggins, Fausto Coppi en de familie Van der Poel. Het is een wedstrijd waarin 100 jaar aan anekdotes en verhalen van de Ronde van Vlaanderen verwerkt zijn én waar mannen en vrouwen samen rijden. Ook Marianne Vos, Yvonne Reynders, Jeannie Longo en Annemiek van Vleuten fietsen mee.

Wie dit uitzonderlijke hoorspel niet wil missen, stemt best zaterdag 4 april om 19u00 af op Radio 1, waar Ruben Van Gucht en Renaat Schotte je meenemen in een uitzonderlijk live-verslag van de Vlaamse wielerhoogmis anno 2020. Beluisteren kan vanaf dan ook op via de podcast van Sporza Koers en www.cycling-in-flanders.cc 

Veel plezier dit weekend, tijdens de Ronde van Vlaanderen.

Gerelateerd nieuws